Lajme nga Shoqata

Turneu me Motoçiklistët

Staten Island NYC : Në ishullin Staten Island – Nju Jork, të dielën është mbajtur turniri “Turne me Motoçiklistët Shqiptarë” ku kanë marrë pjesë 30 motoçiklist, shqiptarë, shumica e tyre dibranë dhe nga vende të ndryshme të diasporës shqiptare.
Kjo ngjarje e bukur atraktive e komunitetit shqiptarë , është organizuar në përkujdesjen e Shqatës Atdhetare Dibra, nga Staten Island – Nju Jork.
Të gjithë motoçiklistët të veshur me uniforma dhe helmetat u mblodhën së bashku në rrugën Father Capodanno Blvd – në qytetin  Staten Island dhe nisën garën demostrative duke zhvilluar një tur për rreth ishullit pjesën bregdetare, të tij.
Motoçiklistët mbasi bënë xhiron përreth ishullit Staten Island, u bashkuan në një koktel në natyrë, me ushqime tradicionale edhe me pije joalkoholike.
Ky turne i cili është edhe i pari i organizuar nga Shoqata Atdhetare Dibra me motoçiklistët shqiptarë, në Staten Island, kishte për qëllim mbledhjen e fondeve për fëmijët me aftësi të kufiziuara në ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara.
Grupit të motoçiklistëve shqiptarë, nga Staten Island, në këtë turne për ngritjen e fondeve për fëmijet me aftësi të kufizuara, i’u bashkangjiten dhe anëtarët e familjeve të motoçiklistëve së bashku me femijët e tyre, dhe veprimtarë të tjerë të komunitetit shqiptarë, dhe atij amerikanë.
Simbas rregullave të përcaktuara para turneut duhej që çdo pjesëmarrës së bashku me Motoçiklistët, të ishte i obliguar të paguante një donacion që shkonte drejt rritjes së fondeve.
Dashnor Danny Miftari – Kryetari i Shoqatës Dibra – i cili është dhe pjesëtar i klubit të Motoçiklistve shqiptarë nga Staten Island, dhe pjesëmarës në këtë turne, e ka cilësuar atë si mjaft të suksesshëm.
 Ai shkruan në llogarinë e tij në rrejtin social Facebook, se :”Ishte me të vërtet një ditë e bukur për motoçiklistët shqiptarë, dhe mbresëlënëse, e cila natyrishtë që çdo njerin nga ne, e bën më shumë krenar për pjesëmarrjen në këtë “Turne me Motoçiklistët” për të mbledhur fonde për fëmijët me nevoja të veçanta”
Ndërkohë, duke faleminderuar  veçanërisht anëtarët e familjeve të motoçiklistëve me femijët e tyre, anëtarët e komunitetit dibran dhe veprimtarët të tjerë të komunitetit shqiptarë, dhe atij amerikanë, që dhuruan donacione , ai shkruan në statusin e tij në Facebook se janë mbledhur mbi 5 mijë e 638 dollar.

Nga SHAD prezent ne kete enviment ishin: Te gjithe antaret ishin prezent pervec Bekim Kosovrasti edhe Ibrahim Rexha.
Prej shoqerise motoriste organizuese moren pjese: Bekim Pacuku, Muharem Mesik, Adem Amzaji, Dashamir Kaja, Qemal Pacuku, Fisnik Duka, Dashnor Miftari, Herolind Sadiku edhe Herjon Hoxha.
Motoristet pjesemarres qe na u bashkkuan ne kete fondritje me se e suksesshme ishin: Luan Mati, Nani Cami, Richard Parisi, Mark Giordano, ardhul Kupa, Niciz Saini, Bashkim Maliqi, Shaip Basha, Dritak Kllobocishta, Lavderim Bilali, Armend Basholli, Genc Cenobafta, Argetim Muftiju, Argjet Marke, Betim Marke, Kujtim Fejsko, Qemal Pacuku, Nishan Cami, Tom Kraja, Tiron Xhuglini, edhe Talat Kokale.
Nje falemiderim te vecante antareve pjesemarres te SHAD, restorantet qe dhane ushqimin falas si edhe shoqerise organizuese motoriste te cilet sollen te gjitha pajisjet e nevoshme edhe rolet e rendesishme qe paten . Donacionet ushqimore ishin: Pronto Pizza (Vellezerit Miftari), Torino (Gani edhe Burim Mati) Pizza, Rossville Pizza (Lanti Krifca) edhe Alba food (Musli Mule Duka).
Prej pjesemarresve organizues edhe kontribuesit te tjere famelinderojme:
  • Besar Dika – Dj pajisjet/ muzike etc.
  • Herolind Sadiku- donacionin me te madh nga $1,500, Blank check (3ftx6ft), plexiglass donation box, SHAD logo stickers, construction coans, Generator and extension cords etc.
  • Muharem Mesik – Donacion $200, utencils, paper plates, cups, napkins, altering the waiver accordingly (w/ Bekim P.), Ensuring waivers are signed and participants are registered (w/ Adem Amzai and Nderim Marku & Arbi Kuka) and arm bands etc.
  • Adem Amzaji – Coffee (w/ Dashamir Kaja) and Motorcycle inpection and waiver signature etc.
  • Fisnik Duka & Duni – Bagels and Coffee etc.
  • Dashi Miftari – Pronto pizza, Pizza oven, chairs, generator etc.
  • Bekim and Qemal – Tables, Drinks, (Bekim w/ waiver alter.) etc.
  • Gazmend Kerkuti – Photograph and banners etc.
  • Auron Capa- Photograph, Drone video recording and video editing.
  • Herjon Hoxha – Made sure video recorder participated, back up generator, Garbage bags and pales, bush broom, shovels, receipt book, etc.
Para se te fillon turneu rreth Staten Island te gjitha sponsoret u faliminderuan nga kryetari Dashi M, Bekim Pacuku lexoi regullat edhe Muharem M shpjegoi rruget qe do te merren per te kryer kete turne.
Fatmiresisht nuk patem asnje incident edhe I gjith evenimenti mori fund me sukses ne cdo aspekt. Koha na mbajti me mire se sa mund ta imagjinonim. Fondi u takua edhe I tejkaloi parashikimet tona. Pranuam levdata nga tejkaluesit edhe vëzhguesit (amerikan edhe shqipetar), femijte tanë vraponin neper parqe, luanin përreth motorëve duke u kënaqur me pije freskuese edhe ushqim te shijshëm. Ne çdo mënyre doli evenimenti ashtu siç e imagjinuam.
Sidoqofte, edhe pse nuk kemi pranuar asnjë ankese apo kritike deri tani, ne (organizatoret) kemi kritikat tona ne baze te cilave do ta përmirësoje këtë aktivitet ne armëri.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *