Lajme nga Shoqata Lajmërime - Front Cover Sport

Turneu biciklist – Mbledhje e fondeve per burse

Turneu biciklist – Mbledhje e fondeve per burse!

Me date 10 Shtator 2017, Shoqata Atdhetre Dibra, dega e sportit, realizoi aktivitetin per mbledhje e fondeve per bursa per studentet me te sukseshem. Ky turneu me bicikleta doli shum i suksesshem.
Per kete aktivitet, SHAD gjeti perkrahjen e dy vullnetareve qe u treguan te gatshem per t’ju bashkangjitur kesaj nisme nga ana e shoqates. Bekim Kokale dhe Naim Limani (shum aktiv ne sportin me bicikleta), vullnetarisht ndihmuan shoqaten per te realizuar kete aktivitet. Bashk me nje grup nga bordi drejtues i SHAD-it, organizuan cdo gje ne lidhje me kete turne. Dy jave para dites te aktivitetit, dolen dhe monitoruan terenin qe te gjejne rruge te sigurta per pjesemaresit.

Gjithsej kishim 36 biçikliste ne kete aktivitet, nga mosha te ndryshme, femije edhe te rrinj, djem edhe vajza, burra edhe gra qe se bashku na nderuan me pjesemarjen e tyre. Para nisjes gjith pjesemaresist ishit te obliguar te nenshkruajne “Waiver” qe shoqata te mos mer pergjegjesi per ndonje lendim nga pjesemaresit. Gjithashtu u njoftuan me rregullat e ketij turneu. Pjesemaresit paguan nga $20 per te mare pjese ne kete aktivitet si dhe bene donacione ne kutine e donacioneve. Per femijet ishte falas.

Buxheti i fituar:
Nga 36 pjesemaresit: 31 ishit te rritur dhe 5 femije.
Buxheti i mbeledhur ne kete aktivitet ishte : $2.535
– $620 u mbelodhen nga rregjistrimi per pjesemarje (31 persona)
– $1.915 ishin donacione ne kutine e donacioneve
* $925 check's
* $200 donacione me vertetim nga blloku i shoqates
* $790 cash
Total: $2.535

Ndersa vlen ta theksojme qe per kete aktivtet nuk kishte as nje shpenzim nga buxheti i shoqates. Takimi dhe pike nisja ishte tek parku Wolfes Pond Park, Staten Island, NY. Rrugët nëper të cilët u
zhvilluaky turne ishin: Hylan Blvd. deri te Retford Ave (ku u be “U turn”), Hylan blvd (kahje Jugore), deri te Craig Ave edhe u kthyem përsëri te Wolfes Pond Park – Gjithsej 12 milje.
Pas përfundimit të turneut te pika fillestare, ne si organizator kishim siguruar ushqime edhe pije freskuese falas per gjith pjesemaresist. (të sponzoruara nga Pronto Pizza). Ky turne perfundoi pa as nje problem. U vlersua dhe u pershendet nga gjith te pranishurit.

 

Bicycle Tour – Scholarship Fundraiser

 

On September 10 th , 2017 the Dibra Community Organization finalized their first scholarship fundraiser event, with much success. Bekim Kokale and Naim Limani ( seasoned cyclists) both voluntarily advised and assisted the board members of the DCO, to plan this event in the most efficient and safe way. Two weeks before the event, they ensured to pick the safest route for all participants, and physically monitor it for any obstructions. There was a total of 36 cyclists of all age groups that attended this event, and showed support for their community. Before the start of the tour, every participant signed a waiver form, and listened to the instructions and directions provided by the DCO. All the adult cyclists paid a $20 fee (children were free), and donated additional funds voluntarily to the donation box.

Funds Raised
36 total cyclists: 31 adults & 5 children
– $620 raised by participation fee (31 adults)
– $1,915 raised in the donation box
*$925 checks
*$200 donations with DCO receipts
*$790 cash
Total: $2,535

There were no funds invested in this event from the DCO budget. The starting point of the tour was at Wolfes Pond Park, Staten Island, NY. The route continued north on Hylan Blvd., to Retford Ave (U Turn), towards South Hylan Blvd, to Craig Avenue and back to Wolfes Pond Lake. Total of 12 miles. After Completing the tour, there was pizza and water provided to all participants by Pronto Pizza. This event was well appreciated by our community and ended without any incident.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *