Lajme nga Dibra Lajme nga Shoqata Lajmërime - Front Cover Sport

Përfundoi Dibra Street Ball 2017

Tani me turneu “Street Ball” eshte nje aktivitet tradicional nga ana e Shoqates Atdhetare Dibra ne qytetin e Dibres.

Me date 7 dhe 9 Gusht 2017 u realizua per here te dyte rradhazi turneu “Street Ball”.

 

Ashtu si ne vitin e pare, edhe kete vit Shoqata Atdhetare Dibra gjeti perkrahjen kryesore nga grupi vullnetar ne Diber nen udheheqjen e Eduard Telqiut gje qe beri organizimi te del i suksesshem.

 

Staff – i organizator:

– Eduard Telqiu (udheheqes i grupit)

– Artan Piperku

– Besar Piperku

– Shpend Buxhaku

– Almir Jajaga

– Dritan Bocku

– Rilind Koleci

– Fatmir Kerliu (Eksperienca dhe figura e tij ne baskebollin dibran, rriti vleren e komisionit per kete turne)

– Blendi Troci

– Arber Kuka

 

Ndihmuan ne  organizimin /improvizimin e fushes ne shesin Skenderbe

– Afrim Krkuti

– Argjent Imami

– Ajet Rexha

– Tosum Sharku

– Nebi Jani

 

 

Faleminderim te vecante dhe mirenjohje te vecante per Artan Piperku, i cili me pjesemarjen e tij, me eksperiencen e jashtzakonshme ne shkollat e basketbollit qe i udheheq ne Prishtine,  me gadishmerine e tij per tu angazhuar ne kete turne, ne ndihme te shoqates, solli profesionalizem dhe me detaje realizoi nje rregullore qe rezultoi shum e sukseshme.

 

Ekipet pjesemarese :

 

1.PRONTO

 1. NBA
 2. VIGANI
 3. “PA EMER”
 4. ER – GOLD
 5. USA
 6. ALL STAR SHQIPONJAT
 7. LEGENDARY
 8. NAVY
 9. STATEN ISLAND
 10. PHOTO – ART
 11. SPIN SIMA
 12. XHUMKAR – STRUGA
 13. RINIA
 14. SLICE
 15. ROCKY GAME

 

Gje shume e bukur ishte te shikoje  te rinj dibrane qe ishin te lindur ne Diber, Amerike, Norvegji, Itali . . . qe bashkarisht u argetuan ne kete turne.

 

Grupi i punes, me date 07-08-2017 mbajti takim me ekipet pjesemarese ku te pranishur ishin perfaqsues te 9 ekipeve.

U terhoq shorti ne menyre transparente  u ndane grupet.

Te gjithe se bashku lexuam dhe rregulloren, u bene disa ndryshme me kerkese te ekipeve dhe finalizuam rregulloren.

 

 

Grupi i punes vendosi qe te kemi gjyqtare profesionist nga liga e Maqedonise per arsye qe te ngrejme sa me shume vleren e turneut. Dy gjyqtaret ishinnga  qyteti i Struges.

 

Kete vit ndeshjet u zhvilluan ne dy lokacione te ndryshme.

– Naten e pare 16 ekipet, i lujten ndeshjet ne grupe ne poligonin e lagjes Venec II

– Nata finale u zhvillua ne Sheshin Skenderbe

 

 

Mbas perfundimit te ndeshjeve ne grupe, u kualifikuan per naten finale ekipet :

 

Nga grupi A :

– Pronto

– NBA

Grupi B :

– Er – Gold

– Legendary

Grupi C :

– Navy

– Staten Island

Grupi D :

– Xhumkar Struga

– Slice

 

Nata finale ne sheshin Skenderbe u perkrah nga nje numer i madh qytetar qe per me shume se 3 ore ndoqen gjitha ndeshjet ne kete turne.

 

Fale ndihmes dhe perkrahjes nga ana e individeve, firmave dhe institucioneve, u siguruan te gjitha mjetet e nevojshme per ta improvizuar fushen e basketbollit per te  realizuar naten finale ne qender te qytetit – “Sheshi Skenderbe”

Faleminderojme :

 

 

– Komunen e qytetit per lejimin e ketij organzimi

– Policine ne qytetin e Dibres qe na dhane lejen per te celebruar naten finale ne sheshin Skenderbe

– SH.F.K. “SAID NAJDENI” për zërimin dhe inventarin

– Metal-Fert per skelen

– Fabrikën e ujit Maya qe mundesoi uje falas per ekipet dhe shikuesit ne dy netet

– Këmbimoren “Drilon”dhe kafiterine” Majami” qe na lejaun te shfrytezojme rrymes  per te pasur ndricim dhe zerim ne sheshin Skenderbe

– Studio-one (Drilon Koleci) qe vullnetarisht  realizoi te gjitha fotografite ne te dyja netet,

– Televizionin Kanal-3 per prezencen e tyre

– Photo-Art per gadishmerine dhe lehtesimin qe na dha per cdo gje qe kishim nevoje.

– Arti Qormemeti : DJ per dy netet.

 

 

Ne hapjen e nates finale, kryetari I qytetit ishte i pranishur dhe ne fjalen pershendetse te tij, e pershendeti kete aktivitet dhe uroi qe te ngelet tradicionale.

 

Programi per naten finale ishte :

– Hapja me nje ndeshje nga femijet e shkolles DibraProbasket

– Ndeshjet ne cerekfinale

– Gara per gjuajtjet per 3 pikesh

– Gjysem finalja

– Ndeshje miqesore me Veteranet e basketbollit Dibran

– Finalja

 

Ne kete nate finale ne shenje respekti u realizua edhe nje ndeshje midis veteraneve te basketbollit dibran. Edhe kjo ndeshje u mirprit shume mire nga ana e publikut.

 

 

Mbas ndeshjeve ne cerek finale, risi per kete turne ishte gara e 3 pikshit.

Moren pjese 15 lojtare, siecili lojtar perfaqesonte ekipet e tyre.

Per te ndihmuar qe ta realizojme ne menyren me te mire gjuajtjet e 3 pikeshit, u angazhuar dhe ndihmuan femijet e shkolles te basketbollit DibraProBasket.

 

 

 

Fituesit e “STREET BALL – DIBER 2017” :

Vendi i pare : Pronto

Vendi i dyte : NBA

Lojtari me i mire : Adhurim Lela nga ekipi Staten Island

Ekipi fair play : All star Shqiponja

Fituesi ne garen per gjuajtjet e 3 pikeshave : Princ Cutra nga ekipi NBA

 

 

 

Per transparence, shpneizmet per turneun “Street Ball – Diber 2017” jane:

Totali :$953.5

 

Dega e sportit – 2017

Arber Kuka


Eduart Telqiut i cili edhe ishte drejtues i ketij organizimi.

Mbaroi me sukses turniri në STREET BASKET -DIBËR.
Falimnderoj Shoqata Atdhetare Dibra
Falimnderoj Kolegtivin dhe grupin vullnetarë të punës për kontributin e tyre.
Falimnderoj ekipet pjesmarëse të këtij turniri për kulturën dhe vlerat e sportit që dhanë.
Falimnderoj Komunën e qytetit të DIBRËS për lejen që na mundësoi që ky aktivitet të zhvillohet në qendër të këtij qyteti.
Falimnderoj Policin gjithashtu për lejen dhe ndihmën e tyre.
Falimnderoj SH.F.K. “SAID NAJDENI” (dr.Burim Kaziu) për zërimin dhe inventarin.
Falimnderoj Metal-Fert (Ajredin Kërçishta)
Falimnderoj fabrikën e ujit MAYA.- uji falas për lojtarët dhe publikun (Krenar Dika)
Falimnderoj Foto Art (Shpend Erbeli)
Falimnderoj LN Engraving (Tiron Dika)
Falimnderoj Këmbimore DRILON (Urim LESHI)
Falimnderoj Kafe bar Majami (Bekim Bekteshi).
Falimnderoj STUDIO-ONE.
Falimnderoj Arti Qormemeti Dj.
Falimnderoj televizionin Kanal-3.
Falimnderoj djemt në foto gjimnasistët Tosum Mirzo dhe Nebi Jani.
Dhe në fund
Falimnderoj veçanërisht Arber Kuka, djalë: ambicioz, atdhedashës, korekt, transparent, i vendosur…………….shumë njerëz e njohin nuk mund të përshkruhet me fjalë. Arbër rruga e mbarë për USA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *